петак, 29. новембар 2013.

POSNA LJESNIK TORTA

Sastojci:

Kora:
100 gr brasna
5 kasika mljevenih oraha
5 kasika secera
pola praska za pecivo
3 kasike ulja
mineralne vode po potrebi (da se dobije fina masa)
Fil:
16 kasika secera
1 l kisele vode
4 pudinga od ljesnika
1 posni margarin
150 gr secera u prahu
200 gr ljesnika (samljeti i proprziti)

Priprema:

Od sastojaka za koru umutiti koru i peci na 200 stepeni dok ne bude pecena. Umutiti tri takve kore.
Fil:
Mineralnu vodu, secer i puding skuvati i ohladiti. Dodati margarin i secer u prahu, fino umutiti pa dodati i ljesnike. Sve izmjesati u finu masu pa filovati kore. Po zelji mozete premazati sa slagom. Ja sam pekla dvije kore umjesto tri.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...